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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  14/12/2023
Data da última atualização:  23/01/2024
Tipo da produção científica:  Capítulo em Livro Técnico-Científico
Autoria:  STEPHAN, M. P.; ROSA, J. S. da.
Afiliação:  MARILIA PENTEADO STEPHAN, CTAA; JEANE SANTOS DA ROSA, CTAA.
Título:  Utilization of beetroot as funcional food for production of nitrate rich gummy.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  In: CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, v, 16. Belo Horizonte: Poisson, 2023. cap. 9, p. 97-101.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Gelatin candies or gelatin gums are very popular confectionery products and can be available in several shapes, colors and flavors. These confectionery products can be used as carriers of nutrients and functional molecules by the addition of fruit or vegetable extracts. In this work, beet extract will be used as a metabolic carrier. As for the technological aspect, these candies when made with high concentrations of gelatin can present solid textures that are stable at room temperature. In this work, the formula for producing this product supplemented with strawberry and beet is demonstrated. This supplement can act as a vasodilator, increasing blood flow and therefore allowing better muscle oxygenation for athletes. It can also help in reducing blood pressure. Besides this, this type of functional food in candy format is easy to consume and has no aftertaste, being well accepted even by children. The process used in this work showed that it is possible to obtain 9g candy with a low caloric index and high levels of nitrate (8.1mg/candy).
Palavras-Chave:  Functional candy; Hypertensive individuals; Vasodilatation.
Thesaurus Nal:  Nitrous oxide.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CTAA15624 - 1UPCPL - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Clima Temperado.
Data corrente:  28/12/2016
Data da última atualização:  12/04/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  SANTOS, ELISA C. S.; PRADIEÉ, J.; MADEIRA, E. M.; PEREIRA, M. M.; MION, B.; MONDADORI, R. G.; VIEIRA, A. D.; PEGORARO, L. M. C.; LUCIA JUNIOR, T.
Afiliação:  ELISA C.S SANTOS, UFPEL; JORGEA PRADIEÉ, UFPEL; ELISÂNGELA M. MADEIRA, UFPEL; MIRIANE M. PEREIRA, UFPEL; BRUNA MION, UFPEL; RAFAEL G. MONDADORI, UFPEL; ARNALDO D. VIEIRA, UFPEL; LIGIA MARGARETH CANTARELLI PEGORARO, CPACT; THOMAZ LUCIA JR, UFPEL.
Título:  Selection of porcine oocytes in vitro through brilliant cresyl blue staining in distinct incubation media.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  Zygote, v. 25, n. 1, p. 49-55, Feb. 2017.
Idioma:  Inglês
Thesagro:  DNA; Suíno.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Clima Temperado (CPACT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPACT19590 - 1UPCSP - DD
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